Steeds meer mensen (her)ontdekken de voordelen van vast of kamerbreed tapijt. Wooncomfort blijft uiteraard de grootste troef, maar daarnaast zijn er nog heel wat argumenten om voor tapijt te kiezen.

Het valt niet te ontkennen: geen enkele vloerbekleding biedt de zachtheid en sfeer van tapijt.

Een tapijt is van alle vloermaterialen de geluidsdemper nummer 1 : een tapijt absorbeert immers tot tien keer beter dan harde vloerbekleding en het zorgt er ook voor dat er in jouw leefruimte aanzienlijk minder geluid wordt geproduceerd. Daardoor wordt er meer rust gecreëerd.

Een tapijt houdt de warmte perfect vast. Daardoor kan je 4 tot 5 % op je verwarmingskosten besparen.

Wie van plan is een tapijt te kopen, heeft bovendien alle mogelijke vrijheid. En dat in meerdere opzichten:

*materiaal: je vindt tapijten zowel in natuurlijke (wol, bambou, … ) als synthetische uitvoering (polyamide, polypropyleen, … ). Sinds kort wordt er nu ook gebruik gemaakt van milieuvriendelijke vezels (Smartstrand, …)
*prijs: vast tapijt is beschikbaar in elke prijsklasse
*stijl: modern, klassiek, speels, gedurfd – tapijten komen in de meest uiteenlopende kleuren, texturen en dessins.

Tapijt zorgt voor een betere en gezondere luchtkwaliteit in huis. De polen van het tapijt vormen immers een driedimensionale structuur die fijn stof en allergenen vasthoudt. Hierdoor gaan fijn stof en allergenen bij elke luchtverplaatsing niet telkens opnieuw in de ruimte circuleren zoals dat bij andere vloerbekledingen wel het geval is. Eens neergedaald dwarrelt stof niet meer op, zelfs niet wanneer er over het tapijt wordt gelopen. Dit komt omdat de stofdeeltjes stevig tussen de tapijtpolen verankerd zitten. Uiteraard moet u uw tapijt regelmatig reinigen met een goede stofzuiger en dit minstens tweemaal per week. (zie ook “vast tapijt en onderhoud)

Voor mensen met een gevoelig ademhalingsstelsel is het overduidelijk: kies een vloerbekleding die stof “vangt” en niet terug de lucht instuurt.

Tijd voor tapijt? Ben je van plan een tapijt te kopen? Weet je niet welke kleur of tekening perfect harmonieert met de rest van je interieur? Ga eens langs bij een Tintto-decoratiespecialist in je buurt, die je ongetwijfeld heel wat nuttige tips geeft over tapijt op maat. Hij vertelt je ook hoe je het idealiter combineert met de andere aspecten van je interieur, zoals behang, (over)gordijnen en muurverfkleuren. En bovendien: uw Tintto-decoratiespecialist heeft een top-expertise als het op plaatsing aankomt, professioneel tot in de details.